Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Je zou zeggen dat de beste shampoo die er is, wel in staat moet zijn om je haar volledig te reinigen. Dit is echter niet het geval, zelfs al zou je je haar stikt iedere dag grondig wassen. Er blijven altijd restjes chemicaliën achter in je haar. Dit zijn zelfs chemicaliën die uit die bewuste shampoo of andere haarverzorgingsproducten komen! Daarom is detoxen zo belangrijk voor je haar.

Je haar staat dagelijks bloot aan schadelijke stoffen uit de omgeving. Denk maar aan de invloed die de lucht heeft die we inademen en de zon die we aanbidden. Zelfs in haarverzorgingsproducten zitten vaak stoffen die schadelijk zijn voor je haar en ook het föhnen, stylen en het kleuren van je haar zijn niet bevorderlijk voor de staat van je haar. Je merkt dit als je je haar steeds minder goed in model krijgt.

Je zult ervaren dat zelfs de beste shampoo deze giftige stoffen niet volledig uit je haar kan verwijderen. Hiervoor moet je je haar trakteren op een detox behandeling.

Het nut van een detox behandeling

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Het nut van een detox behandeling is eenvoudig uit te leggen: een detox kuur zuivert niet alleen je hoofdhuid maar maakt je haar ook vrij van gifstoffen zoals restjes chemicaliën uit haarverzorgingsproducten en schadelijke stoffen uit de omgeving.

Het verschil tussen een haarbehandeling met die allerbeste shampoo (waaraan we eerder refereerden) en een detox behandeling is groot. Voor deze laatste behandeling wordt een purifying shampoo gebruikt. Deze shampoo bevat juist geen verzorgende elementen zoals dat wel bij een reguliere shampoo het geval is.

Een purifying shampoo (ook wel een clarify shampoo, detoxing shampoo of deep cleansing shampoo genoemd) is puur zuiverend en zorgt hierdoor voor een diepgaande reiniging van haar- en hoofdhuid. Je haar wordt nu dus echt schoon, tot diep in de haarzakjes!

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar

Een diepe reiniging van het haar heeft diverse (zichtbare voordelen). Het belangrijkste is uiteraard dat het bijdraagt aan een betere gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Een detox behandeling reinigt immers volledig tot in de haarzakjes en zorgt dat de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeterd wordt. Dit geeft een zichtbaar resultaat. Beschadigde haarschubben worden verwijderd waardoor het haar meer glans krijgt. Daarnaast zul je direct merken dat je je haar veel beter in model krijgt. Met deze inzichten snap je waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Hoe vaak je je haar moet behandelen met purifying shampoo

Een haar detox is géén vervanging van het gebruik van een goede kwaliteit shampoo maar een erg nuttige aanvulling. Je hoeft je haar uiteraard niet dagelijks te detoxen. Hoe vaak je je haar moet behandelen met purifying shampoo hangt af van je haartype.

Als je veel haarverzorgingsproducten gebruikt of veel je föhns of stijltangen gebruikt, adviseren we je om je haar wat vaker te detoxen. Dit is ook het geval als je je haar vaak in een staart of opgestoken draagt. Zelfs een ongezonde levensstijl of als je veel stress hebt, is merkbaar in je haar!

Mensen met heel droog haar adviseren we om niet te vaak te detoxen. De diepe reiniging van de detox shampoos hebben immers een droge werking. Er zijn wel geschikte middelen voor een diepe reiniging van dit haartype. De haircare specialisten van MIC adviseren je graag wat voor jou de beste keuze is.

Laat je haar detoxen bij MIC

Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is een uitstekende keuze als je veel waarde hecht aan een goede haarverzorging. Wil je persoonlijk advies hierin of dit laten doen door onze haircare specialisten? Maak dan gerust een afspraak om langs te komen in onze salon.

We maken graag tijd voor je vrij om je te adviseren hoe (vaak) je dit het beste kunt doen en welke producten je het beste hiervoor kunt gebruiken. Wij gebruiken enkel de top producten van I.C.O.N. Dit zijn haarverzorgingsproducten die op een natuurlijke basis zijn samengesteld. Voor ons is alleen maar het beste goed genoeg, voor jou toch ook?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x