Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de term vrije radicalen en dat deze “ongewenste indringers” een slechte invloed hebben op je lichaam en haar. Wat veel mensen zich afvragen is hoe schadelijk vrije radicalen zijn voor je haar. Wij gaan je hier in deze blog een antwoord op geven. Wie A zegt, moet ook B zeggen dus geven we je ook inzicht hoe je jouw lichaam het beste kunt ondersteunen in de strijd tegen vrije radicalen.

We kunnen er helaas niet aan ontkomen dat ons lichaam voortdurend bloot staat aan de invloeden van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam. Ons lichaam is immers (met ondersteuning van de lucht die we inademen en de zon die we aanbidden) de gehele dag actief met onder andere celdeling, eiwit omzetting en de productie van energie. Deze stofwisseling laat z’n sporen achter in vorm van vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen zich heel snel aan andere (gezonde) cellen binden en de processen in deze cellen verstoren. Hierdoor verliezen deze cellen hun goede werking.

De schadelijkheid van vrije radicalen voor je haar

Uiteraard hebben vrije radicalen ook invloed op de gezondheid van je haar. De schadelijkheid van vrije radicalen voor je haar komt tot uiting op diverse manieren:

  • Het verlies van de soepelheid van bindweefsel
  • Aantasting van het afval verwerkingsmechanisme
  • Snelle veroudering
  • Beschadiging van het DNA

The good guys and the bad guys, antioxidanten en vrije radicalen

Je lichaam (dus ook je haar) heeft voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk. Uiteraard maakt het lichaam zelf ook antioxidanten aan en onttrekken we deze voor een deel uit onze voeding. Dat is dan ook absoluut nodig want de invloed van vrije radicalen is zoals aangegeven nét even te groot om je lichaam dit zelfstandig uit te laten vechten. De strijd tussen antioxidanten en vrije radicalen kun je zien als het gevecht tussen respectievelijk de good guys and the bad guys. De titel van de Amerikaanse Westernfilm uit 1969 past ook uitstekend in dit script.

Herstelvoeding voor je haar met antioxidanten en anti aging

Zoals je uit het bovenstaande kunt opmaken is het verstandig om een goede kwaliteit herstelvoeding voor je haar te gebruiken om de schadelijke invloeden van vrije radicalen te minimaliseren. Als je dit niet doet, zie je dit duidelijk terug in je haar. Je haar wordt immers droog, futloos en zal snel verouderen. Gelukkig zijn er ingrediënten binnen de haarverzorging, op natuurlijke basis , waarmee je je haar kunt ondersteunen in de strijd tegen vrije radicalen.

Antioxidants Regimedy is een lijn van natuurlijke haarproducten die uitstekend te gebruiken zijn om in dit doel te voorzien. Deze haarproducten bevatten een uitgebalanceerde mix van ingrediënten die veel vitamine A, C en E bevatten. Deze vitamines zijn immers een uitstekende “antioxidant aanvulling”. Dit maakt dat deze een uitstekend alternatief zijn als je herstelvoeding voor je haar met anti aging- en vochtinbrengende eigenschappen. Het zorgt voor directe vitaliteit en een optimale balans.


Ga met de good guys de strijd tegen the bad guys aan,  en kom meer te weten hoe jij je haar het beste kunt beschermen tegen vrije radicalen. Onze haircare specialisten maken graag tijd voor je vrij om je persoonlijk te adviseren.

Maak hiervoor gerust een afspraak om langs te komen in onze salon.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x