Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de term vrije radicalen en dat deze “ongewenste indringers” een slechte invloed hebben op je lichaam en haar. Wat veel mensen zich afvragen is hoe schadelijk vrije radicalen zijn voor je haar. Wij gaan je hier in deze blog een antwoord op geven. Wie A zegt, moet ook B zeggen dus geven we je ook inzicht hoe je jouw lichaam het beste kunt ondersteunen in de strijd tegen vrije radicalen.

We kunnen er helaas niet aan ontkomen dat ons lichaam voortdurend bloot staat aan de invloeden van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam. Ons lichaam is immers (met ondersteuning van de lucht die we inademen en de zon die we aanbidden) de gehele dag actief met onder andere celdeling, eiwit omzetting en de productie van energie. Deze stofwisseling laat z’n sporen achter in vorm van vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen zich heel snel aan andere (gezonde) cellen binden en de processen in deze cellen verstoren. Hierdoor verliezen deze cellen hun goede werking.

De schadelijkheid van vrije radicalen voor je haar

Uiteraard hebben vrije radicalen ook invloed op de gezondheid van je haar. De schadelijkheid van vrije radicalen voor je haar komt tot uiting op diverse manieren:

  • Het verlies van de soepelheid van bindweefsel
  • Aantasting van het afval verwerkingsmechanisme
  • Snelle veroudering
  • Beschadiging van het DNA

The good guys and the bad guys, antioxidanten en vrije radicalen

Je lichaam (dus ook je haar) heeft voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk. Uiteraard maakt het lichaam zelf ook antioxidanten aan en onttrekken we deze voor een deel uit onze voeding. Dat is dan ook absoluut nodig want de invloed van vrije radicalen is zoals aangegeven nét even te groot om je lichaam dit zelfstandig uit te laten vechten. De strijd tussen antioxidanten en vrije radicalen kun je zien als het gevecht tussen respectievelijk de good guys and the bad guys. De titel van de Amerikaanse Westernfilm uit 1969 past ook uitstekend in dit script.

Herstelvoeding voor je haar met antioxidanten en anti aging

Zoals je uit het bovenstaande kunt opmaken is het verstandig om een goede kwaliteit herstelvoeding voor je haar te gebruiken om de schadelijke invloeden van vrije radicalen te minimaliseren. Als je dit niet doet, zie je dit duidelijk terug in je haar. Je haar wordt immers droog, futloos en zal snel verouderen. Gelukkig zijn er ingrediënten binnen de haarverzorging, op natuurlijke basis , waarmee je je haar kunt ondersteunen in de strijd tegen vrije radicalen.

Antioxidants Regimedy is een lijn van natuurlijke haarproducten die uitstekend te gebruiken zijn om in dit doel te voorzien. Deze haarproducten bevatten een uitgebalanceerde mix van ingrediënten die veel vitamine A, C en E bevatten. Deze vitamines zijn immers een uitstekende “antioxidant aanvulling”. Dit maakt dat deze een uitstekend alternatief zijn als je herstelvoeding voor je haar met anti aging- en vochtinbrengende eigenschappen. Het zorgt voor directe vitaliteit en een optimale balans.


Ga met de good guys de strijd tegen the bad guys aan,  en kom meer te weten hoe jij je haar het beste kunt beschermen tegen vrije radicalen. Onze haircare specialisten maken graag tijd voor je vrij om je persoonlijk te adviseren.

Maak hiervoor gerust een afspraak om langs te komen in onze salon.


Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Keep your curls alive!

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

Lees meer

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

Lees meer

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling.

Lees meer

Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x