Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Iedereen kent het cliché: van vochtig of slecht weer krijg je pluizig (of frizzé) haar. Vocht zorgt ervoor dat je lokken ‘opzwellen’ en ongewild krullen. Als je niet gezegend bent met krullen, gaan deze pluizen. Maar wat zijn nog andere oorzaken? En wat kan je ertegen doen? Met onze tips krijgt pluizig haar geen kans!

Wat veroorzaakt pluizig haar? 

Er zijn verschillende redenen waarom ons haar begint te pluizen. Dit zijn er enkele:

 • Geen tot weinig vocht. In droge klimaten gaat de buitenste laag van je haar pluizen omdat er amper vocht is.
 • Beschadigd haar. Dit komt door het haar vaak te verven, veel te stijlen, zeezout, zon en de lijst gaat maar door. Ze zorgen voor een leuk kapsel, maar ook voor beschadigd en frizzé haar.
 • Vochtig weer. Hier kan helaas niet veel tegen gedaan worden. Moeder natuur speelt soms ook een rol.
 • Te vaak je haar wassen. We raden aan om de haarwasbeurten te beperken tot 2 à 3 keer per week.
 • Te warme douches nemen. Hete douches zorgen ervoor dat je haar ontdaan wordt van natuurlijke oliën. Deze zijn essentieel om pluizig haar tegen te gaan.
 • Niet de juiste shampoo gebruiken. Neem eens een kijkje naar de ingrediënten in je shampoo. Zo kunnen bijvoorbeeld agressieve sulfaten de natuurlijke oliën aantasten.

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden:

 • Ga regelmatig op bezoek bij je kapper. Het is belangrijk om gespleten punten af te laten knippen. Gespleten punten kunnen verder scheuren, waardoor nog meer haarschade en pluizigheid ontstaat. Dus, laat regelmatig je puntjes knippen om je haar gezond te houden.
 • Kies de juiste shampoo. Kies een shampoo (link onder plaatsen: https://www.iconbelgium.com/anti-frizzmet hydraterend glycerine om pluishaar tegen te gaan. Gebruik bij voorkeur een pH-neutrale shampoo. En was je haar met lauw water.
 • Conditioner is je vriend. Sla NOOIT de conditioner over na het wassen met shampoo. Conditioner (link onder plaatsen: https://www.iconbelgium.com/anti-frizz) is een aanvulling op shampoo en vult het vocht aan dat je haar verloren heeft tijdens het wassen.
 • Treat your hair. Naast je gebruikelijke shampoo- en conditioner, kun je ook af en toe een haarmasker(Link eronder leggen: https://www.iconbelgium.com/hydration) voor pluizig haar gebruiken. Gebruik een keer per week een masker op handdoek droog haar. Laat het product 20 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
 • Vervang je beddengoed. Katoenen kussenslopen kunnen het haar uitdrogen en warrig maken. Opteer eens voor beddengoed van bamboevezels of satijn. Niet enkel goed om je pluishaar in bedwang te houden, maar het is ook gezonder voor je huid. Een win-win situatie.
 • Hitte beschermende producten? Standaard must. Breng voor het stylen van je haar (lieft vochtig haar) eerst een hittebeschermer aan die ook pluisvorming tegengaat. Een hittebeschermer zit boordevol voedende oliën en creëert een natuurlijke barrière tussen de stylingtool en het haar.
 • Kammen, kammen, kammen voor het douchen. Zo verdeel je de natuurlijke oliën in je haar gelijkmatig en creëer je een beschermlaag voor je haarlokken. Zo zal je haar na het douchen gezonder zijn en meer glanzen. Pluist het haar nog? Dan kan je gebruik maken van natuurlijke oliën (Link eronder leggen: https://www.iconbelgium.com/organics voor het haar. Wrijf enkele druppels tussen je handpalmen en breng het aan op droog, pluizig haar.

Only the best of the best for your hair! 

Hebben wij je geholpen met het temmen van je pluizig haar? Laat het ons zeker weten via FB MIC of Instagram @salon_mic

Kom zeker ook eens langs in het salon waar we je graag verder helpen met de juiste behandeling voor jouw haarprobleem.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x