Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Iedereen kent het cliché: van vochtig of slecht weer krijg je pluizig (of frizzé) haar. Vocht zorgt ervoor dat je lokken ‘opzwellen’ en ongewild krullen. Als je niet gezegend bent met krullen, gaan deze pluizen. Maar wat zijn nog andere oorzaken? En wat kan je ertegen doen? Met onze tips krijgt pluizig haar geen kans!

Wat veroorzaakt pluizig haar? 

Er zijn verschillende redenen waarom ons haar begint te pluizen. Dit zijn er enkele:

  • Geen tot weinig vocht. In droge klimaten gaat de buitenste laag van je haar pluizen omdat er amper vocht is.
  • Beschadigd haar. Dit komt door het haar vaak te verven, veel te stijlen, zeezout, zon en de lijst gaat maar door. Ze zorgen voor een leuk kapsel, maar ook voor beschadigd en frizzé haar.
  • Vochtig weer. Hier kan helaas niet veel tegen gedaan worden. Moeder natuur speelt soms ook een rol.
  • Te vaak je haar wassen. We raden aan om de haarwasbeurten te beperken tot 2 à 3 keer per week.
  • Te warme douches nemen. Hete douches zorgen ervoor dat je haar ontdaan wordt van natuurlijke oliën. Deze zijn essentieel om pluizig haar tegen te gaan.
  • Niet de juiste shampoo gebruiken. Neem eens een kijkje naar de ingrediënten in je shampoo. Zo kunnen bijvoorbeeld agressieve sulfaten de natuurlijke oliën aantasten.

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden:

  • Ga regelmatig op bezoek bij je kapper. Het is belangrijk om gespleten punten af te laten knippen. Gespleten punten kunnen verder scheuren, waardoor nog meer haarschade en pluizigheid ontstaat. Dus, laat regelmatig je puntjes knippen om je haar gezond te houden.
  • Kies de juiste shampoo. Kies een shampoo (link onder plaatsen: https://www.iconbelgium.com/anti-frizzmet hydraterend glycerine om pluishaar tegen te gaan. Gebruik bij voorkeur een pH-neutrale shampoo. En was je haar met lauw water.
  • Conditioner is je vriend. Sla NOOIT de conditioner over na het wassen met shampoo. Conditioner (link onder plaatsen: https://www.iconbelgium.com/anti-frizz) is een aanvulling op shampoo en vult het vocht aan dat je haar verloren heeft tijdens het wassen.
  • Treat your hair. Naast je gebruikelijke shampoo- en conditioner, kun je ook af en toe een haarmasker(Link eronder leggen: https://www.iconbelgium.com/hydration) voor pluizig haar gebruiken. Gebruik een keer per week een masker op handdoek droog haar. Laat het product 20 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
  • Vervang je beddengoed. Katoenen kussenslopen kunnen het haar uitdrogen en warrig maken. Opteer eens voor beddengoed van bamboevezels of satijn. Niet enkel goed om je pluishaar in bedwang te houden, maar het is ook gezonder voor je huid. Een win-win situatie.
  • Hitte beschermende producten? Standaard must. Breng voor het stylen van je haar (lieft vochtig haar) eerst een hittebeschermer aan die ook pluisvorming tegengaat. Een hittebeschermer zit boordevol voedende oliën en creëert een natuurlijke barrière tussen de stylingtool en het haar.
  • Kammen, kammen, kammen voor het douchen. Zo verdeel je de natuurlijke oliën in je haar gelijkmatig en creëer je een beschermlaag voor je haarlokken. Zo zal je haar na het douchen gezonder zijn en meer glanzen. Pluist het haar nog? Dan kan je gebruik maken van natuurlijke oliën (Link eronder leggen: https://www.iconbelgium.com/organics voor het haar. Wrijf enkele druppels tussen je handpalmen en breng het aan op droog, pluizig haar.

Only the best of the best for your hair! 

Hebben wij je geholpen met het temmen van je pluizig haar? Laat het ons zeker weten via FB MIC of Instagram @salon_mic

Kom zeker ook eens langs in het salon waar we je graag verder helpen met de juiste behandeling voor jouw haarprobleem.




Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Je lichaam en dus ook je haar hebben voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Keep your curls alive!

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

Lees meer

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

Lees meer

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling.

Lees meer

Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x