Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Uiteraard wil iedereen het liefst voor de spiegel van de beste kapsalon zitten maar welke stoel komt dan het meest in aanmerking? Het antwoord op deze vraag hangt af van de eisen die jij stelt aan de salon.

Je kunt kiezen voor een kapsalon die de goedkoopste prijsstelling heeft maar de vraag is of je echt tevreden zult zijn met het resultaat als je de deur uitstapt. Die gunstige prijs zal gehanteerd worden door het gebruik van voordelige haarverzorgingsproducten (van mindere kwaliteit) of een behandeling die zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd.

Massa = kassa dus maar het resultaat is er wel naar.

Hoe een goede salon zich zal onderscheiden

Een goede salon zal zich onderscheiden door het bieden van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit zul je direct merken aan drie belangrijke factoren:

  • Persoonlijke service
  • Vakkundigheid
  • Het gebruik van kwaliteitsvolle producten.

Als vierde punt moeten we eigenlijk de passie van kappers benoemen.

Dit staat aan de basis van een goede en prettige behandeling.

Op het moment dat één van deze factoren ontbreekt, zul je dit direct merken aan het resultaat. In dit geval zal de spiegel je heel duidelijk laten zien of je de goede keuze hebt gemaakt. Salons die streven naar excellentie zijn vaak iets duurder, maar het verschil is letterlijk zichtbaar! Dit ervaar je!

Het is wél belangrijk om te beseffen dat er aan haar gewerkt moet worden. Het is dan ook zeker niet verstandig (en niet fair) om een oordeel te vormen over een kapsalon op basis van één bezoek. Het resultaat zal na enkele bezoeken duidelijk zichtbaar worden.

Het eerste bezoek zal je al wel direct een goed beeld geven over de salon. Niet alleen de entourage en de inrichting zullen een bepaalde indruk bij je achterlaten, maar ook de mensen die achter je stoel staan. Een goede hairdresser zal je precies aangeven hoe de behandeling eruit ziet en wat je kunt verwachten. Je zult niet voor verrassingen komen te staan!

Waarom je moet kiezen voor een salon met eco kwaliteitslabel

Wil je het beste voor jezelf én voor je omgeving?

Dan is de keuze voor een salon met eco kwaliteitslabel wel jouw keuze.

Deze salons werken uitsluitend met topproducten die zijn samengesteld uit pure en zuivere ingrediënten, om de perfecte gezondheid van de hoofdhuid en haren te garanderen. Deze producten worden uiteraard niet getest op dieren en zijn op een milieuvriendelijke- en duurzame wijze vervaardigd.

Wist je dat slechts 10% van de salons werken met dit soort producten? 

Maak gebruik van de expertise van hairdresser coaches

Een excellente salon onderscheidt zich door de haarverzorging uit te laten voeren door echte hairdresser coaches. Zij staan in voor een gepersonaliseerde behandeling die volledig is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Géén mens is immers hetzelfde, een standaard behandeling zal dus nooit 100% effect hebben. Daarnaast kunnen zij je perfect adviseren hoe je thuis je haar kunt verzorgen en welke keuzes je hierin het beste kunt maken.

Hairdresser coaches uit een toonaangevende salon worden voortdurend opgeleid om hun creativiteit te stimuleren en expertise te maximaliseren. Zij zorgen ervoor dat ze perfect op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied. Ze nemen tijd voor je om dit te bespreken en zorgen voor een behandeling waar je met een wow-gevoel op zal terugkijken.

Uiteraard past de entourage van de salon volledig bij zo’n behandeling. De salon moet stijlvol zijn ingericht met een warom gevoel, om te genieten van een indrukwekkende hair and beauty beleving.

Kapsalon met persoonlijkheid

Dit lijkt een onrealistisch ideaalplaatje van een kapsalon, maar dat is zeker niet het geval.

Wil jij de waarde van een kapsalon met professionele skills, verantwoording, persoonlijkheid en passie ontdekken? Maak dan nu een afspraak met een van onze kapperscoaches.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x