Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Iedereen die ooit eens bij MIC in de kappersstoel heeft gezeten, weet dat we uitsluitend werken met hoge kwaliteit haarproducten op een natuurlijke basis zijn samengesteld. Uiteraard past moringa olie zeker in dit rijtje. Dit is een mooie essentiële olie die ons wordt geschonken door de “wonderboom”. Een ultiem product voor haarverzorging en styling.

De heilzame werking van moringa is erg lang bekend en uitvoerig gedocumenteerd. Het werd al eeuwen geleden gebruikt door de Egyptenaren voor de verzorging van het lichaam. Er zijn recepten gevonden die stammen uit 1400 v. Chr. die bewijzen dat er toen al gebruik werd gemaakt van moringa. Dat is goed te verklaren, moringa bevat immers grote hoeveelheden van verschillende soorten vitamines en antioxidanten.

Moringa Oleifera, de “wonderboom”

De Moringa Oleifera (de volledige benaming van de moringa boom) heeft in de volksmond diverse benamingen gekregen waarvan de “mierikswortelboom” misschien wel het bekendste is. De boom heeft liefkozend ook wel de naam “wonderboom” of “de boom des levens” gekregen. Als je kennis hebt gemaakt met dit waardevolle geschenk van de aarde zul je absoluut begrijpen waarom voor deze benamingen gekozen is.

De moringa boom komt oorspronkelijk uit India en is hier te vinden aan de voet van de Himalaya. Je hoeft tegenwoordig echter niet zo ver te reizen om de boom te treffen. Tegenwoordig wordt de boom ook veelvuldig gekweekt in Europa om meer gebruik te kunnen maken van de geneeskrachtige eigenschappen van deze plant.

Het is één van de meest waardevolle bomen ter wereld, waarschijnlijk zelfs dé meest waardevolle boom. Vrijwel ieder onderdeel van deze boom kan worden gebruikt als voedingsmiddel of voor geneeskrachtige doeleinden. De olie uit de zaden van de moringa is een mooie en pure etherische olie (ook wel essentiële olie genoemd) die uitstekend geschikt is voor haarverzorging en styling.

Moringa, de wonderolie in jouw haarverzorging en styling

Moringa olie wordt koud geperst uit de zaden. Deze olie heeft hydraterende, verzachtende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

De kracht van moringa is vooral toe te schrijven aan het hoge percentage oliezuur. Hierdoor is deze olie uitstekend geschikt voor de reiniging en de voeding van de hoofdhuid. Het is absoluut een wondermiddel bij het verzorgen en behandelen van droog, vet, dof of beschadigd haar. Het heeft een zeer effectieve werking omdat de ontwikkeling van je haar op een natuurlijke manier gestimuleerd wordt. Het oliezuur zorgt er immers voor dat moringa in staat is om tot diep in de huid door te dringen en de voedingsstoffen en vitamines aan de haarwortels over te brengen. Hierdoor zal de kracht en gezondheid van het haar zichtbaar verbeteren.

Een behandeling met moringa olie is echte een wellness voor je haar.

Wil jij het effect van de heilzame werking van moringa olie eens zelf ervaren

Ze zullen je laten kennismaken met de wonderen van deze olie.


Team MIC

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom”   voor jouw haarverzorging en styling.

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Je lichaam en dus ook je haar hebben voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Keep your curls alive!

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

Lees meer

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling.

Lees meer

Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x