Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Iedereen die ooit eens bij MIC in de kappersstoel heeft gezeten, weet dat we uitsluitend werken met hoge kwaliteit haarproducten op een natuurlijke basis zijn samengesteld. Uiteraard past moringa olie zeker in dit rijtje. Dit is een mooie essentiële olie die ons wordt geschonken door de “wonderboom”. Een ultiem product voor haarverzorging en styling.

De heilzame werking van moringa is erg lang bekend en uitvoerig gedocumenteerd. Het werd al eeuwen geleden gebruikt door de Egyptenaren voor de verzorging van het lichaam. Er zijn recepten gevonden die stammen uit 1400 v. Chr. die bewijzen dat er toen al gebruik werd gemaakt van moringa. Dat is goed te verklaren, moringa bevat immers grote hoeveelheden van verschillende soorten vitamines en antioxidanten.

Moringa Oleifera, de “wonderboom”

De Moringa Oleifera (de volledige benaming van de moringa boom) heeft in de volksmond diverse benamingen gekregen waarvan de “mierikswortelboom” misschien wel het bekendste is. De boom heeft liefkozend ook wel de naam “wonderboom” of “de boom des levens” gekregen. Als je kennis hebt gemaakt met dit waardevolle geschenk van de aarde zul je absoluut begrijpen waarom voor deze benamingen gekozen is.

De moringa boom komt oorspronkelijk uit India en is hier te vinden aan de voet van de Himalaya. Je hoeft tegenwoordig echter niet zo ver te reizen om de boom te treffen. Tegenwoordig wordt de boom ook veelvuldig gekweekt in Europa om meer gebruik te kunnen maken van de geneeskrachtige eigenschappen van deze plant.

Het is één van de meest waardevolle bomen ter wereld, waarschijnlijk zelfs dé meest waardevolle boom. Vrijwel ieder onderdeel van deze boom kan worden gebruikt als voedingsmiddel of voor geneeskrachtige doeleinden. De olie uit de zaden van de moringa is een mooie en pure etherische olie (ook wel essentiële olie genoemd) die uitstekend geschikt is voor haarverzorging en styling.

Moringa, de wonderolie in jouw haarverzorging en styling

Moringa olie wordt koud geperst uit de zaden. Deze olie heeft hydraterende, verzachtende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

De kracht van moringa is vooral toe te schrijven aan het hoge percentage oliezuur. Hierdoor is deze olie uitstekend geschikt voor de reiniging en de voeding van de hoofdhuid. Het is absoluut een wondermiddel bij het verzorgen en behandelen van droog, vet, dof of beschadigd haar. Het heeft een zeer effectieve werking omdat de ontwikkeling van je haar op een natuurlijke manier gestimuleerd wordt. Het oliezuur zorgt er immers voor dat moringa in staat is om tot diep in de huid door te dringen en de voedingsstoffen en vitamines aan de haarwortels over te brengen. Hierdoor zal de kracht en gezondheid van het haar zichtbaar verbeteren.

Een behandeling met moringa olie is echte een wellness voor je haar.

Wil jij het effect van de heilzame werking van moringa olie eens zelf ervaren

Ze zullen je laten kennismaken met de wonderen van deze olie.


Team MIC

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x