Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Heb je altijd al lang haar gehad en overweeg je om deze lange lokken eens af te laten knippen? Dit is uiteraard een flinke stap, maar wel een optie die je nog steeds volop mogelijkheden biedt. Ook met een kort kapsel kun je er super vrouwelijk en zéér verleidelijk uit blijven zien. Je kunt immers ook met een kort kapsel alle kanten op en een eigen look creëren. In dit artikel helpen we je een eindje op weg en geven we je inzichten waar je aan moet denken bij de verzorging en styling van korte kapsels voor vrouwen.

Van lang naar kort haar, wat komt er bij kijken?

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling. Toch kun je deze stap weloverwogen maken. Als je deze kapsel make-over laat doen door een goede salon, kunnen de haircare- en styling experts perfect voor je visualiseren hoe jouw nieuwe look eruit komt te zien. Daarnaast zullen ze je alles vertellen wat je moet weten over de verzorging en styling van korte kapsels. Ook op dit vlak zal er wel wat voor je veranderen. Kort haar heeft immers een hele andere verzorging nodig dan lang haar. Hieronder vertellen we je er alvast wat meer over.

Het verzorgen van korte kapsels

Haarverzorging en haarstyling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide factoren zijn even belangrijk om de gewenste uitstraling van een kort kapsel te creëren en vast te houden. Zoals aangeven vragen korte kapsels een iets andere haar benadering dan bij het verzorgen van lang haar het geval is. Een veelgemaakte fout bij mensen die net zijn overgestapt van lange lokken naar een kort kapsel is dat ze te veel haarverzorgingsproducten gebruiken. Dit is uiteraard niet goed voor het haar. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor producten die speciaal zijn samengesteld voor kort haar.

Wist je dat je korter haar vaker moet wassen dan lang haar? Dit klinkt misschien wat vreemd, maar deze stelling is eenvoudig uit te leggen. Vet haar wordt veroorzaakt door olie dat in de haarwortels zit. Doordat het haar kort is, zal deze olie véél sneller de uiteinden van het haar bereikt hebben en een vette uitstraling hebben. Je zult dan het haar vaker moeten wassen. Als je hiervoor het juiste product gebruikt, voorkom je dat je het haar beschadigt en zorg je dat het vochtgehalte in het haar op het gewenste niveau blijft.

5 onmisbare tips voor het stylen van kort haar

Er zijn ook een aantal zaken waar je zeker aan moet denken bij het stylen van kort haar. Je zou denken dat je beperkt bent in je mogelijkheden als je voor een kort kapsel kiest, maar dat is zeker niet het geval. Je hebt volop opties, mits je weet hoe je kort haar het beste kunt stylen en welke producten je hiervoor moet gebruiken. Daarom delen we hieronder 5 onmisbare tips voor het stylen van kort haar.

  1. Zorg voor een haar treatment die past bij de behoefte van je haar. Zoals aangeven kan kort haar wat sneller vettig aanvoelen. Je kunt dan het beste een product gebruiken die de overtollige olie kan absorberen. Je geeft je haar hierdoor een zichtbare boost en voorkomt dat je het haar onnodig beschadigt.
  1. Je kunt ook met een kort kapsel een eigen unieke uitstraling creëren. Je zou zelfs voor een heel speels en rommelig kapsel kunnen kiezen dat er iedere dag weer anders uitziet. Uiteraard is het gebruik van een goed stylingsproduct wel belangrijk om jouw kapsel op de gewenste manier te modelleren. Je haar zit dan de hele dag goed. Dit kun je doen door een kleine hoeveelheid van dit stylingproduct door je haar (nat of vochtig) te verspreiden en te modelleren. Als je voor een kwalitatief goed haarverzorgingsproduct hebt gekozen hoef je er de hele dag niets meer aan te doen en voorkom je dat je haar extra vet wordt door gebruik van dit product!
  1. Veel mensen maken de fout om bijna automatisch de föhn te pakken om het haar snel te laten drogen. Er zijn momenten dat je door tijdgebrek weinig andere mogelijkheden hebt maar besef wel dat deze optie niet de beste keuze is. Als je vaak kiest voor warmte styling (het föhnen dus) kan dit wel schadelijk zijn voor je haar. Het beste is als je je haar door de lucht kan laten drogen. Je zult merken dat je haar hierdoor zelfs makkelijker te stylen is, zeker in combinatie met een goed werkzame styling spray. 
  1. Heb je de stoute schoenen aangetrokken en de beslissing genomen om te kiezen voor een kapsel make-over? Dan zou je kunnen kiezen om het geheel af te maken met een kleurtje. Je geeft hiermee je nieuwe uitstraling een mooi extra accent. Ook nu is het wel belangrijk om te kiezen voor een goed kleuringsproduct om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Laat je dus goed informeren hierover.
  1. Eén van de consequenties bij een keuze voor kort haar is dat je vaker een salon moet bezoeken dan misschien in het verleden het geval was. Je moet immers die lastige groeifase van het haar zien te voorkomen. Veel mensen zien dit echter zeker niet als een nadeel. Als je kiest voor een goede salon kun je kiezen voor een heerlijke hair treatment. Een moment voor jezelf waar veel mensen echt naar uitkijken. Met kort haar heb je dus vaker een reden om eens lekker naar een kapsalon te gaan en te genieten van het onthaasten. 

Beleef deze ervaring maar eens en maak maar eens een afspraak met de haircare- en styling experts van MIC. Zij laten graag zien wat jouw mogelijkheden zijn als je kort haar overweegt en adviseren je uiteraard graag hoe je dit korte kapsel het beste kunt verzorgen en stylen.

Love,

Het MIC-salon

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Je lichaam en dus ook je haar hebben voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Keep your curls alive!

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

Lees meer

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

Lees meer

Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x