Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

De zomerperiode is uiteraard een heerlijke periode om lekker veel buiten te zijn, maar heb je je wel eens gerealiseerd wat dit buitenleven doet met je haar? UV stralen, zout, water met chloor, zand en wind zorgen ervoor dat je haar wat sneller zal uitdrogen, verkleuren en kan aanvoelen als een bos touw……. totdat je onze Hydration Regimedy hebt ontdekt. Het sterkste wapen in het gevecht met droog haar deze zomer!

Veel mensen zijn er zich er zeker van bewust dat ze hun huid moeten beschermen tegen bijvoorbeeld UV straling. Als je hier immers niet aan denkt, zal je huid je er vanzelf op attenderen door verbrandingsverschijnselen te laten zien (en voelen). Als je je haar niet voldoende verzorging hebt gegeven, merk je dit vaak achteraf. Je haar wordt dof, droog en wordt steeds blonder. Een “bad hair day” wordt wel een “bad hair period”. Je zult je haar eerst goed moeten hydrateren en herstellen om het weer in de juiste conditie te krijgen.

Hoe zomerse haarschade ontstaat

Je zult merken dat je haar steeds onhandelbaarder wordt gedurende de zomerperiode. Dat is niet verwonderlijk. Als jij in de zomer veelvuldig naar een zwembad, het strand of andere letterlijke hotspots gaat, heeft dit wel effect op de conditie van je haar.

Hoe de zomerse haarschade ontstaat, is eenvoudig uit te leggen. De warme wind waaraan je je haar buiten blootstelt heeft de werking van een constante föhn. Dat lijkt wel lekker, maar maakt je haar wel droog en breekbaar. De zon zorgt ervoor dat je haar pigment verliest. Dit zorgt er dus voor dat je steeds blonder wordt. Ook de chloor in een zwembad heeft effect op je haarkleur. Chloor kan immers je kleur vervagen. Tot slot moeten we nog even het zand en het zout van het strand benoemen. Het is natuurlijk wel heerlijk om hier uren in te liggen, maar je haar beschadigt hier wel van, zeker als je je haar met een handdoek lekker droog wrijft.

Hotspots bezoeken in de zomer? Zorg voor een goede hydratatie!

Als je het bovenstaande leest, zou je de indruk krijgen dat we je adviseren om zo min mogelijk buiten te zijn om je haar te ontzien…..

Maak je echter niet ongerust, dit is zeker niet het geval!

Een strand of een zwembad zijn natuurlijk de lekkerste plekken om te verblijven tijdens een warme zomerdag. Daarnaast zorgt de zon voor de levering van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D en ook deze vitamine is van belang voor de conditie van je haar.

Het advies is wél om je haar goed te verzorgen in de zomerperiode en wat extra aandacht te geven.

Waarom hydratatie zo belangrijk is in de zomer

Als je in de zomer je lichaam en het haar een optimale verzorging wilt bieden, moet je allereerst denken aan hydratatie. Je hele lichaam vraagt om voldoende vocht deze periode omdat dit één van onze basisbehoeftes is. Een goed vochtniveau is van groot belang om zowel het lichaam als de geest optimaal te laten functioneren in de zomer. Daarnaast zorgt een goede hydratatie ervoor dat het lichaam in staat is om voedingsstoffen op te nemen. Het is aan jou de taak om te zorgen dat je lichaam deze stoffen binnen krijgt.

Hydration Regimedy de ultieme haarverzorging voor in de zomer



Omdat je haar het echt zwaar te verduren heeft in de zomer, en dit kun je eigenlijk niet voorkomen, is het belangrijk om te kiezen voor haarverzorging met een hoge hydraterende en herstellende waarde. Uiteraard is dit een middel dat is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten omdat dit de hoogste waarde biedt aan je haar.

Als je het gevecht met droog haar aan moet gaan deze zomer, maak dan zeker een afspraak met onze haircare en styling specialisten. Zij introduceren graag Hydration Regimedy aan je. Dit is de ultieme haarverzorging voor in de zomer.

Zoals de naam al aangeeft, drijft Hydration Regimedy vocht aan tot diep in je haar. Het is een haartreatment dat niet alleen zorgt voor een goede vochtbalans in het haar, maar ook een kalmerende en herstellende werking heeft. Hydration Regimedy bevat een aantal ingrediënten die je haar echt goed kan gebruiken in de zomerperiode. Denk aan de combinatie van aminozuren, shea butter en aloë vera voor de kalmerende en hydraterende werking. Daarnaast bevat dit natuurproduct olie uit babassu zaad. Deze olie zorgt voor een beschermende werking. De proteïnen die in Hydration Regimedy verwerkt zijn zorgen ervoor dat je haar tot rust komt.

Tot slot is het goed om de vochtinbrengende conditioner te benoemen. Dit zorgt voor de zachtheid van het haar. Je haar voelt en ziet er niet meer uit als een bos touw.

Wil je dit verschil ervaren?

Maak dan nu een afspraak met onze haircare en styling specialisten.

Zij laten je graag zien dat je het gevecht tegen droog haar deze zomer makkelijk kunt winnen!






Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Je lichaam en dus ook je haar hebben voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Keep your curls alive!

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

Lees meer

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

Lees meer

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling.

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x