Keep your curls alive!

Heb je krullend haar? Dan zal iemand met stijl haar ongetwijfeld eens tegen je gezegd hebben dat ze graag zou willen dat ze net zo mooi haar had als jij. Andersom zal ook ongetwijfeld wel eens het geval zijn. Jij zou wel eens het gemak van stijl haar willen ervaren. Je weet ongetwijfeld dat het soms best een grote uitdaging is om je krullen altijd een optimale uitstraling te geven. We zullen je helpen met een praktische tips in vorm van een aantal do’s en de don’ts als je zuinig bent op je krullen. Keep your curls alive!

Voordelen van krullen

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen. Waarschijnlijk heb je hier een bepaalde haar routine in opgebouwd want voor de verzorging van een krullenbol heb je wel even wat meer tijd nodig dan met stijl haar. Hier moet je wel even wat eerder voor opstaan……

Wat eerder? Er zijn mensen die wel een half uur tot een uur bezig zijn! 

Laten we het eens van de andere kant bekijken. Het hebben van krullen heeft immers ook enorm veel voordelen! Je hebt bijvoorbeeld altijd haar met volume. Je kunt de volumizing producten gewoon op de plank laten staan. Die zijn niet aan jou besteed. Daarnaast val je met die vrolijke krullen altijd op. Natuurlijke krullen blijven altijd mooi en raken niet uitgezakt. Dat is wel anders dan dat je met een voordelig stylingsproduct je haar probeert te krullen. Uiteraard moet je ook haarverzorgingsproducten gebruiken als je krullen hebt maar veel van die producten ruiken ook nog eens lekker. Zeker geen straf dus.

Do’s en de Don’ts als je zuinig bent op je krullen 

Er zijn een aantal dingen die je juist wel of juist niet moet doen als je zuinig bent op je krullen. Een aantal tips zul je misschien herkennen, een aantal tips zijn misschien wel nieuw voor je! We zetten deze do’s en de don’ts voor je op een rijtje om die bad hair days voor nu en altijd verleden tijd te laten zijn!

Do’s als je zuinig bent op je krullen

•    Gebruik je vingers of een grove kam om je haar te ontwarren om gebroken haar te voorkomen. 

•    Kam je haar van onderen naar boven. Door deze volgorde aan te houden maak je het voor jezelf veel eenvoudiger om “door je haar heen te komen”.

•    Pak je haar in met een handdoek  om je haar te drogen.

•    Laat je haar voor zo’n 80% drogen. Vochtig haar is makkelijker te stylen omdat het de stylingsproducten makkelijker kan opnemen. 

•    Gebruik india olie als het haar na het stylen hard en stijf is geworden om het weer mooi flexibel te maken.

•    Gebruik  een goede conditioner. Als je krullen hebt, is hydrateren een absolute must. Het gebruik van een deep conditioning masker is zeker aan te raden.

•    Kam je haar na het inbrengen van conditioner om pluizen te voorkomen.

•    Detox  je hoofdhuid regelmatig om oude resten van shampoo of haarverzorgingsproducten te verwijderen.

•    Gebruik haarverzorgingsproducten (zoals producten als curl cream, mesh, antidote en texturizer van een goede kwaliteit) die speciaal geschikt zijn voor jouw type krullen. Een goede kapper kan jou hier persoonlijk in adviseren.     

Absolute don’ts als je zuinig bent op je krullen

•    Je haar lekker borstelen, hiermee verstoor je de structuur van je haar. 

•    Je haar droog wrijven na het douchen, zwemmen of als je verrast bent door een regenbui. Hierdoor kan je haar breken.

•    Je haar kammen als het droog is, hierdoor krijg je juist pluizen    

•    Voordelige haarproducten gebruiken die overal te koop zijn omdat dit wel makkelijk is.  


Tot slot nog een belangrijke “do” als je zuinig bent op je krullen: ga eens in de twee of drie maanden naar een kapper om je haar te laten knippen en te verzorgen. Kies hiervoor een kapper die weet om te gaan met jouw krullen. Ieder kapsel is immers anders. Daarnaast zal deze kapper je ook goed kunnen adviseren welke haarproducten je het beste kunt gebruiken. Dit zullen ongetwijfeld producten zijn die op een natuurlijke basis (dus zonder siliconen, parabenen of sulfaten) zijn samengesteld omdat deze producten de meest efficiënte werking hebben. 

Daarnaast is af en toe een goede hair treatment behandeling absoluut aan te raden als je krullen hebt en is dit uiteraard ook een heerlijk momentje voor jezelf.   

Voor deze behandeling en persoonlijk advies over het verzorgen van je krullen kun je uitstekend terecht bij ons.

Keep your curls alive! 

Maak dan een afspraak met een van onze haircare experts.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x