Keep your curls alive!

Heb je krullend haar? Dan zal iemand met stijl haar ongetwijfeld eens tegen je gezegd hebben dat ze graag zou willen dat ze net zo mooi haar had als jij. Andersom zal ook ongetwijfeld wel eens het geval zijn. Jij zou wel eens het gemak van stijl haar willen ervaren. Je weet ongetwijfeld dat het soms best een grote uitdaging is om je krullen altijd een optimale uitstraling te geven. We zullen je helpen met een praktische tips in vorm van een aantal do’s en de don’ts als je zuinig bent op je krullen. Keep your curls alive!

Voordelen van krullen

Ok, met krullend haar heb je nog wel eens de kans op bad hairdays…. althans als je niet weet hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen. Waarschijnlijk heb je hier een bepaalde haar routine in opgebouwd want voor de verzorging van een krullenbol heb je wel even wat meer tijd nodig dan met stijl haar. Hier moet je wel even wat eerder voor opstaan……

Wat eerder? Er zijn mensen die wel een half uur tot een uur bezig zijn! 

Laten we het eens van de andere kant bekijken. Het hebben van krullen heeft immers ook enorm veel voordelen! Je hebt bijvoorbeeld altijd haar met volume. Je kunt de volumizing producten gewoon op de plank laten staan. Die zijn niet aan jou besteed. Daarnaast val je met die vrolijke krullen altijd op. Natuurlijke krullen blijven altijd mooi en raken niet uitgezakt. Dat is wel anders dan dat je met een voordelig stylingsproduct je haar probeert te krullen. Uiteraard moet je ook haarverzorgingsproducten gebruiken als je krullen hebt maar veel van die producten ruiken ook nog eens lekker. Zeker geen straf dus.

Do’s en de Don’ts als je zuinig bent op je krullen 

Er zijn een aantal dingen die je juist wel of juist niet moet doen als je zuinig bent op je krullen. Een aantal tips zul je misschien herkennen, een aantal tips zijn misschien wel nieuw voor je! We zetten deze do’s en de don’ts voor je op een rijtje om die bad hair days voor nu en altijd verleden tijd te laten zijn!

Do’s als je zuinig bent op je krullen

•    Gebruik je vingers of een grove kam om je haar te ontwarren om gebroken haar te voorkomen. 

•    Kam je haar van onderen naar boven. Door deze volgorde aan te houden maak je het voor jezelf veel eenvoudiger om “door je haar heen te komen”.

•    Pak je haar in met een handdoek  om je haar te drogen.

•    Laat je haar voor zo’n 80% drogen. Vochtig haar is makkelijker te stylen omdat het de stylingsproducten makkelijker kan opnemen. 

•    Gebruik india olie als het haar na het stylen hard en stijf is geworden om het weer mooi flexibel te maken.

•    Gebruik  een goede conditioner. Als je krullen hebt, is hydrateren een absolute must. Het gebruik van een deep conditioning masker is zeker aan te raden.

•    Kam je haar na het inbrengen van conditioner om pluizen te voorkomen.

•    Detox  je hoofdhuid regelmatig om oude resten van shampoo of haarverzorgingsproducten te verwijderen.

•    Gebruik haarverzorgingsproducten (zoals producten als curl cream, mesh, antidote en texturizer van een goede kwaliteit) die speciaal geschikt zijn voor jouw type krullen. Een goede kapper kan jou hier persoonlijk in adviseren.     

Absolute don’ts als je zuinig bent op je krullen

•    Je haar lekker borstelen, hiermee verstoor je de structuur van je haar. 

•    Je haar droog wrijven na het douchen, zwemmen of als je verrast bent door een regenbui. Hierdoor kan je haar breken.

•    Je haar kammen als het droog is, hierdoor krijg je juist pluizen    

•    Voordelige haarproducten gebruiken die overal te koop zijn omdat dit wel makkelijk is.  


Tot slot nog een belangrijke “do” als je zuinig bent op je krullen: ga eens in de twee of drie maanden naar een kapper om je haar te laten knippen en te verzorgen. Kies hiervoor een kapper die weet om te gaan met jouw krullen. Ieder kapsel is immers anders. Daarnaast zal deze kapper je ook goed kunnen adviseren welke haarproducten je het beste kunt gebruiken. Dit zullen ongetwijfeld producten zijn die op een natuurlijke basis (dus zonder siliconen, parabenen of sulfaten) zijn samengesteld omdat deze producten de meest efficiënte werking hebben. 

Daarnaast is af en toe een goede hair treatment behandeling absoluut aan te raden als je krullen hebt en is dit uiteraard ook een heerlijk momentje voor jezelf.   

Voor deze behandeling en persoonlijk advies over het verzorgen van je krullen kun je uitstekend terecht bij ons.

Keep your curls alive! 

Maak dan een afspraak met een van onze haircare experts.Keep your curls alive!

3 geheime ingrediënten voor gezond haar

We hechten steeds meer belang aan duurzame shampoos met natuurlijke ingrediënten om ons haar en hoofdhuid te voeden en te beschermen. Vaak kan op een verpakking een waslijst aan ingrediënten staan en zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je even op weg, met 3 vitale elementen voor gezonde lokken.

Lees meer

Last van frizzé haar? Dat is verleden tijd met deze 7 tips

Hoewel frizzé haar volkomen normaal is, droomt iedereen toch van een gecontroleerde haardos. Hier zijn enkele tips om je haar zachter en gezonder te maken en in control te houden.

Lees meer

Innovatieve hair treatment in jouw salon met CBD

De heilzame werking van CBD olie met betrekking tot het genezen en voeden van de hoofdhuid en haar heeft ons geïnspireerd om cannabidiol te gebruiken in onze biologische lijn. Hiervoor hebben we de zuiverste- en rijkste planten gevonden.

Lees meer

Hoe schadelijk zijn vrije radicalen voor je haar?

Je lichaam en dus ook je haar hebben voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en maken ze op deze manier onschadelijk.

Lees meer

7 eenvoudige anti-frizz tips om pluizig- en statisch haar voorkomen.

Je zult ongetwijfeld merken dat je vooral in de herfst, in de winter en als het een beetje tegenzit ook nog eens in het begin van het voorjaar problemen hebt met pluizig haar. Als je weet hoe frizzy hair ontstaat, snap je precies hoe dit komt.

Lees meer

Moringa, de essentiële olie uit de “wonderboom” voor jouw haarverzorging en styling.

Het is een pure- en vriendelijke olie dat in onbewerkte toestand gebruikt kan worden voor zowel de huid als het haar. Een paar druppeltjes van dit mooi geschenk van de natuur is al voldoende om wonderen te verrichten. Daarom mag je deze olie ook gerust het “superfood in de haarverzorging” noemen.

Lees meer

Hier moet je aan denken bij de verzorging en styling van korte kapsels.

Veel mensen zien de stap van lang naar kort haar als een moedige stap. Dat is het uiteraard ook want je krijgt een hele andere uitstraling.

Lees meer

Ga het gevecht aan met droog haar deze zomer!

Lees meer

Kapsalon uitkiezen, waar op letten?

Het vinden van een goede kapsalon is niet zo eenvoudig als je misschien zult denken. Er zijn uiteraard diverse kapsalons die hun stoel graag voor je vrijhouden, maar welke salon past écht bij je? In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een kapsalon.

Lees meer

De geneeskrachtige werking van ayurvedische- en etherische oliën voor je haar.

Onze haarverzorgingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld uit enkel natuurlijke- en biologische ingrediënten en bieden een optimaal resultaat. De India Hair-Yurvedics lijn is hier een uitstekend voorbeeld van. De ayurvedische- en etherische oliën die hierin verwerkt zijn zorgen voor een optimale haarverzorging. Ook deze haarverzorgings behandeling wordt uiteraard uitgevoerd met producten van I.C.O.N.

Lees meer

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Het detoxen van je haar betekent letterlijk het ontgiften van je haar. Dit klinkt wat gewichtig maar in de praktijk is dat zeker wel het geval. Haardetox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar.

Lees meer

Ontdek de grote waarde van de gepersonaliseerde haarbehandeling

Mixology is de combinatie van het stellen van een persoonlijke diagnose, het mixen van natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten en het verwennen van het haar. De behandeling is gebaseerd op een onmiddellijke bevrediging en grondige reconstructie van het haar en de hoofdhuid. Je zult dan ook direct merken dat deze gepersonaliseerde haarbehandeling zeer waardevol voor je kan zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x